GENT - De twee personen die gisteren werden opgepakt in de zaak van de vermoorde rijkswachter Peter De Vleeschauwer uit Lokeren blijven aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. De identiteit van de twee is nog niet bekend gemaakt. De procureur van Dendermonde wilde evenmin de berichten bevestigen dat het zou gaan om een vrouw uit Beveren en een man uit Wilrijk.

De vermoorde rijkswachter Peter De Vleeschauwer werd voor het laatst gezien op donderdagavond 14 november 1996 in de rijkswachtkazerne van Sint-Niklaas. Zes weken later vond een schipper het levenloze lichaam van de rijkswachter terug in Hamme. Het lichaam lag in het water aan de samenvloeiing van de Durme en de Schelde. De rijkswachter was afgemaakt met een nekschot. Hij was 37 toen hij werd vermoord, was getrouwd en vader van twee kinderen. Hij was eerst rijkswachter in Lokeren en werd na een intern tuchtonderzoek overgeplaatst naar de brigade van Sint-Niklaas.

Nog voor de vondst van de schipper werd er een grootscheepse zoekactie georganiseerd na een tip van een anonieme briefschrijver. In de brief werd gesuggereerd dat de rijkswachter nog in leven was. De zoektocht bleef zonder resultaat.