-  Deutsche Bahn spoort weer in het rood
-  Heineken zet Heineken in bij Champions League
-  Duits ondernemersvertrouwen sterk omlaag in mei
-  Britse groei neerwaarts herzien

Deutsche Bahn spoort weer in het rood

De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn heeft in het eerste kwartaal van 2005 een verlies van 38 miljoen euro geboekt. De omzet in de eerste drie maanden bedroeg 5,9 miljard euro. De negatieve cijfers komen er nadat het Duitse spoorbedrijf er vorig jaar voor het eerst in tien jaar in geslaagd was uit de rode cijfers te raken. Deutsche Bahn sloot 2004 af met een omzet van 24 miljard en een overschot van 253 miljoen euro.

(dpa)

Heineken zet Heineken in bij Champions League

Heineken heeft zijn contract met de UEFA voor de sponsoring van de Champions League met drie jaar verlengd, maar het vervangt zijn biermerk Amstel als blikvanger bij de Europese voetbalcompetitie door Heineken.

Financiële details worden niet prijsgegeven, hebben partijen met elkaar afgesproken. Heineken wil wel kwijt dat het een deel van de 100 miljoen euro inzet die het concern extra investeert in marketing en productontwikkeling. Het concern kondigde die extra inspanning in februari aan.

(anp)

Duits ondernemersvertrouwen sterk omlaag in mei

Het vertrouwen in de Duitse economie is in mei opvallend gezakt. De index van het ondernemersvertrouwen daalde van 93,3 punten in april tot 92,9 punten in mei, zo blijkt uit de cijfers van het Ifo-instituut in München. Daarmee staat het Duitse ondernemersvertrouwen op het laagste peil in 21 maanden. Ook in de komende maanden wordt geen conjunctuuropleving verwacht. De Ifo-index wordt beschouwd als een van de belangrijkste Duitse economische indicatoren.

(dpa, bloomberg)

Britse groei neerwaarts herzien

De economische groeiraming voor Groot-Brittannië is gisteren neerwaarts bijgesteld door het Britse Bureau voor de Statistiek (ONS). De eerste drie maanden van het jaar zou het bruto nationaal product (bnp of het totaal aan goederen en diensten in Groot-Brittannië) met 0,5 procent gegroeid zijn in vergelijking met de drie voorgaande maanden, en 2,7 procent op jaarbasis. Eerder ging het ONS uit van een economische groei van respectievelijk 0,6% en 2,8%. De herziening naar beneden is vooral het gevolg van de sterke daling van de industriële productie.

De herziening komt niet onverwacht. Wereldwijd valt de groei tegen, er is de dure olieprijs en talrijke statistieken over consumenten- en ondernemersvertrouwen wijzen op een slabakkende economie. In België was er in het eerste kwartaal geen economische groei.

(afp)