Belgacom overtroeft Frans bod
Belgacom maakte gistermiddag bekend dat het 16,60 euro per aandeel Telindus biedt.

De zet van Belgacom betekent dat het lopend bod van 13,5 euro per aandeel, dat normaal op 20 december afliep, verlengd wordt tot 6 januari en dat tegen de nieuwe prijs van 16,60 euro per aandeel. France Telecom, dat eergisteren bekendmaakte te bieden op Telindus, kan nog altijd boven de biedprijs van Belgacom gaan. FT heeft tot twee dagen voor het aflopen van het bod van Belgacom de tijd.

France Telecom laat zich bijstaan door Goldman Sachs en Nauta Dutilh (partner Dirk Van Gerven). Wat France Telecom zal doen, is onvoorspelbaar. Vanuit prijsstandpunt verwachten weinigen een verder opbod. ,,Maar dit is ook een spel van ego's'', zei een betrokkene gisteren.

De familie Cordier en de raad van bestuur van Telindus spraken al hun steun uit voor het bod van France Telecom. Niets sluit uit dat Telindus en Belgacom tot een voldoende dooi komen zodat het bod van Belgacom als vriendelijk wordt bestempeld.

Met zijn tegenbod bevestigt Belgacom dat het Telindus wil, en hoopt het te beletten dat een sterke Franse concurrent zich in zijn achtertuin nestelt. Belgacom maakte op 29 september bekend 13,5 euro per aandeel Telindus te bieden. Het bod was niet alleen onvriendelijk, maar bovendien karig.

Telindus verwierp het bod, maar Belgacom weigerde de biedprijs te verhogen. Belgacom begon aan de effectieve biedperiode op 5 december met een vleugellam bod dat zo'n 9 % lager lag dan de beurskoers. Het pakte de zaken zo onhandig aan dat het door France Telecom in snelheid genomen werd.

De raad van bestuur van Belgacom trok het dossier de jongste weken meer naar zich toe. Het feit dat gisteren snel gereageerd werd op het bod van France Telecom, illustreert dat. Dat belet niet dat Belgacom per saldo een povere rol speelt.

(pdd, nna)