BRUSSEL - De Nederlandse mediapionier Willem van Kooten gaat samen met de krant De Telegraaf deze zomer gratis water uitdelen in Nederland.

De voormalige platendraaier van Kooten is mede-eigenaar van een mineraalwaterbron in Anloo, Nederland. Dit water zal nu gebruikt worden door het nieuwe watermerk H2olland, dat in het Europese merkenregister geregistreerd werd door de Nederlandse krant De Telegraaf .

Onder het motto ,,water is van ons allemaal'' worden de komende weken een half miljoen flesjes H2olland uitgedeeld. Zowel de automobilisten die in de file staan op weg naar het strand als de vierdaagse wandelaars in Nijmegen worden getrakteerd op een halve liter H2olland. Ook op elk groot evenement kun je gratis je flesje krijgen. Volgens een woordvoerder van het project H2olland zijn er nog geen plannen om het merk na de zomer commercieel op de markt te brengen. Maar het idee wordt ook niet uitgesloten.

In plaats van uit te rusten op zijn golfpark aan de Portugese Algarve heeft de godfather van de Nederlandse platendraaiers er door zijn overeenkomst met De Telegraaf weer een nieuw project bij.

Van Kooten, geboren op 7 januari 1941, is voor velen bekend als Joost den Draaijer, voormalig programmaleider en dj bij de piratenzender radio Veronica. Hij presenteerde in 1965 als eerste de Top-40 in Nederland, een idee dat hij opgepikt had bij de Amerikaanse commerciële zenders. Later gaat hij aan de slag bij Radio Noordzee Internationaal en Hilversum 3.

In de jaren tachtig en negentig legt van Kooten zich steeds meer toe op onroerend goed, zoals huizen en golfbanen. Hij ontpopt zich tot een belezen, licht melancholieke zakenman met een haarscherp gevoel voor de juiste deal . Hij treedt ook op als geldschieter voor het softwarehuis Paralax van Samuel Meyering. Toch blijft de zakenman de muziekwereld trouw met zijn eigen platenmaatschappij en muziekuitgeverij, Red Bullet.

(nna)