-  GIMV. Bouwt belang in Carestel af.
-  JONCKHEERE. Investeert in Slovakije.
-  PERSGROEP. Verkoopt Autowereld.
-  TIJD. Bundelt reclameregie met L'Echo.
-  URSA. Plant productie-eenheid in Waregem.

GIMV. Bouwt belang in Carestel af.

De holdingmaatschappij Gimv heeft haar belang in de restaurantketen Carestel verminderd van 80,56 procent tot 74,12 procent. Dat maakt Euronext Brussel in een mededeling bekend. Tussen 27 december 1999 en 19 maart 2004 verkocht Gimv al 582.700 aandelen van Carestel.

(reuters)

JONCKHEERE. Investeert in Slovakije.

Het metaalverwerkende bedrijf Jonckheere Subcontracting investeert 3 miljoen euro (120 miljoen Slovaakse kroon) in het Slovaakse Kosice. De investering brengt een honderdtal nieuwe banen met zich mee, zegt de bestuurder van Jonckheere, Paul Schodts, aan het Slovaakse persbureau TASR. Het bedrijf heeft Kosice als locatie gekozen vanwege de ligging, de infrastructuur, de luchthaven en de beschikbaarheid van bekwame werkkrachten. Jonckheere heeft 280 werknemers in België. Vorig jaar boekte het bedrijf een winst van 27 miljoen euro.

PERSGROEP. Verkoopt Autowereld.

Magnet Magazines, de tijdschriftenafdeling van De Persgroep (uitgever van onder meer Dag Allemaal en TV2 Weken), heeft het magazine Autowereld verkocht aan ProduPress, uitgever van concurrent Autogids en Actief Wonen. Autogids en Autowereld blijven onafhankelijk van elkaar bestaan.

(belga)

TIJD. Bundelt reclameregie met L'Echo.

De uitgevers van de zakenkranten L'Echo en De Tijd bundelen vanaf 1 januari 2005 hun commerciële activiteiten als evenwaardige partners in de regie Trustmedia.

De reclameregie verleent de adverteerders zo toegang tot een nationaal Belgisch platform met de twee Belgische zakenkranten, zeggen beide bedrijven in een mededeling. De sites lecho.be en Tijdnet vervolledigen het nationaal aanbod on line. Daarnaast heeft Trustmedia vertegenwoordigingscontracten met uitgevers van andere bladen en sites die tot dezelfde niche behoren.

(belga)

URSA. Plant productie-eenheid in Waregem.

De isolatieproducent Ursa International plant tegen de tweede helft van 2006 een nieuwe productievestiging in Desselgem bij Waregem. Het bedrijf investeert 14,5 miljoen euro in de nieuwe vestiging, dertig extra personeelsleden kunnen aan de slag.

(belga)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig