FIORANO - Onze landgenoot Bas Leinders heeft vandaag op het circuit van Fiorano zonder enig problem 315 km afgelegd aan het stuur van de F1 Minardi. Dat moet volstaan om de superlicentie te bekomen die Leinders nodig heeft om de vrije trainingen tijdens een GP-weekend te kunnen afleggen of om een invalbeurt te maken in wedstrijdverband.

,,Ik heb zonder enig probleem de ganse dag rondjes kunnen rijden op het circuit in Fiorano'' zei een tevreden Bas Leinders. ,,De enige moeilijkheid was het weer. Het heeft hier de afgelopen dagen hard gesneeuwd. De piste was vrij, maar alles rondom was bedekt met een laagje sneeuw. Ik heb dus niet kunnen pushen, maar dat was eigenlijk niet nodig. Het kwam er gewoon op aan het vereiste aantal kilometers te rijden waardoor ik de licentie zou behalen. De 315 km van vandaag en de bijna 80 van in Barcelona volstaan", aldus Leinders.

Leinders heeft inmiddels een belangrijk besluit genomen. "Ik zet alles op de F1. Dat wil dus zeggen dat ik in geen enkele andere competitie zal rijden. Stel je voor dat daar iets misloopt... dan zet ik mijn ambities in de F1 op het spel. Deze keuze houdt misschien risico's in maar dan kan ik me achteraf wel geen enkel verwijt maken", aldus Leinders. .