Postzegel wordt 2 cent duurder
Foto: © Photo News
Voor een priorzegel moet vanaf 1 februari 52 eurocent neergeteld worden. Nu volstaat nog een halve euro om een brief de dag na de verzending in de bus te krijgen. Voor een non-priorbrief moet vanaf dezelfde datum 46 cent betaald worden, tegenover 44 eurocent nu. Zo'n brief moet in principe uiterlijk twee dagen na de verzending in de bus vallen.

De staatssecretaris voor Overheidsbedrijven, Bruno Tuybens (SP.A), maakte de prijsverhogingen gisteren bekend in de senaat als antwoord op een vraag van aan Anke Van dermeersch (Vlaams Belang).

Ook de tarieven voor enkele andere producten gaan omhoog. De tarieven voor internationale zendingen blijven echter ongewijzigd. De prijsverhoging is volgens Tuybens nodig om te kunnen investeren in betere dienstverlening.

De Post zal volgens Tuybens haar zakenklanten binnen enkele dagen inlichten over de prijsstijgingen. In januari wordt dan het grote publiek ingelicht. De grote klanten krijgen eerst meer uitleg over de nieuwe tarieven, zodat ze er rekening mee kunnen houden in hun zakenplannen.

(belga)