Real Software zag in het derde kwartaal de omzet met 5% dalen tot 28,2 miljoen euro.

BRUSSEL. Volgens het softwarebedrijf uit Antwerpen is de daling een verbetering ten opzichte van de vermindering met 16 procent in het derde kwartaal verleden jaar en wijst dit op een ,,stabilisering van de omzet''. Voor de eerste negen maanden van het jaar boekte Real Software een omzet van 89,1 miljoen euro.

De productopbrengsten in België stegen met 6 procent in vergelijking met het derde kwartaal van 2004. Deze vooruitgang is hoofdzakelijk te danken aan de verbeterde verkoop, ondanks de rationalisering op het gebied van softwareproducten die aanving in de eerste helft van 2005.

De retail-opbrengsten daalden met 28 procent in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar, maar waren beter dan verwacht en het orderboekje wordt langzaam maar zeker beter.

De internationale activiteiten blijven goed. De resultaten van het derde kwartaal van vorig jaar worden overtroffen. In Frankrijk steeg de verkoop met 2 procent. In Luxemburg stegen de opbrengsten met 12 procent, hoofdzakelijk dankzij een stijging van de hardwareverkoop.

Real Software bevestigde gisteren ook zijn vooruitzichten voor het boekjaar 2005. De verdere verbetering van het bedrijfsresultaat en de stabilisering van de activiteiten van de groep staan voorop. Dit moet gebeuren door ,,optimalisatie van de middelen en een verbetering van de productiviteit enerzijds en meer nadruk op de geselecteerde nichemarkten en producten anderzijds''.

(nna)