BRUSSEL _ De Amerikaanse technologiegroep Betrusted heeft een belang opgebouwd in Ubizen van 15,01%. Rivaal Ubidco claimt een deelneming van 34,7%. Ubizen zelf maakte bekend dat de bijzondere aandeelhoudersvergadering (BAV) doorgaat op 16 maart om 20 uur.

Of het op de BAV op 16 maart tot een confrontatie komt tussen beide partijen, is verre van zeker. De zitting is nog een maand verwijderd. Ubidco zegt tot nu toe enkel te doen wat het heeft aangekondigd: de herfinanciering van Ubizen. De ergste druk is voorlopig van de ketel. Ubidco had een kapitaalverhoging voorgesteld van 12 miljoen euro tot 16 miljoen euro om de financiële nood van Ubizen te lenigen. De dagorde van de BAV, zoals de raad van bestuur van Ubizen die vervolledigd heeft, maakt dat die kapitaalverhoging ook zal openstaan voor Betrusted.

Betrusted heeft intussen een belang van 15,01% in Ubizen opgebouwd via de gifpil (9,09%) en aankopen op de markt.Betrusted heeft pas stemrecht op die aandelen als er 20 dagen verlopen zijn. De BAV komt dus voldoende laat om verrassingen te voorkomen.

Verwacht wordt dat het tegenbod van Betrusted op Ubizen, dat nu 1,32 euro biedt per aandeel, deze week start. De raad van bestuur van Ubizen heeft, zoals de overnamewet het vereist, een nieuw advies gemaakt over het bod van Betrusted. Samen met de informatie over de BAV maakt dit dat de toezichthouder CBFA het prospectus normalerwijze als compleet kan beschouwen.

(pdd).