BRUSSEL - Michel Nihoul heeft dinsdag het bevel in de bus gekregen om zich, in het vooruitzicht van het assisenproces-Dutroux, op 23 februari aan te bieden aan de gevangenis van Aarlen. Maar Nihoul zal zich tegen die gevangenneming verzetten met een verzoekschrift. Dat meldden de Frans- en Nederlandstalige televisiestations in hun avondbulletin. Nihouls advocaat Frédéric Clément de Cléty bevestigt het nieuws aan Belga.

De advocaat zal een verzoekschrift indienen om Nihoul in vrijheid te houden. "Het verzoekschrift zal donderdag of vrijdag ingediend worden bij het parket-generaal van Luik", zegt Clément de Cléty. Hij wijst erop dat zijn cliënt reeds sinds december 1999 in vrijheid is en nooit geprobeerd heeft om zich aan het gerecht te onttrekken. De advocaat roept ook de wankele gezondheid van zijn cliënt in. Bovendien denkt Clément de Cléty dat de assisenjury negatief bevooroordeeld kan worden wanneer Nihoul aangehouden voor hen zou verschijnen.

Nihoul heeft hartklachten en moet volgens zijn verdedigers nog voor de start van het proces een ziekenhuisopname ondergaan. De kamer van inbeschuldigingstelling van Luik zal over het verzoekschrift moeten oordelen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in