De Gimv neemt de Nederlandse kledinghandel Low Land Fashion over.

Het is het Nederlandse filiaal van de Gimv, Halder, dat een meerderheidsbelang in Low Land Fashion heeft genomen.

Het belang wordt overgekocht van het management en twee andere investeringsmaatschappijen, Synergia Capital en Friesland Bank Investments. Het management, onder leiding van oprichter Roger Horsten, verkoopt weliswaar een deel van zijn participatie, maar behoudt wel een substantieel minderheidsbelang.

Low Land Fashion is vooral actief in de groothandel en import van kleding voor huismerken ( private labels ). Daarnaast heeft het bedrijf ook enkele eigen merken, zoals Odyssee, Gent's Club en New View Jeans. Low Land Fashion handelt zowel in heren- als dames en kinderkleding.

Het bedrijf werd in 1989 opgericht. Het koopt in opdracht van grote winkelketens en aankoopcentrales confectie aan in het Verre Oosten. Low Land Fashion heeft inkoopkantoren in Hongkong, China, Bangladesh en Pakistan. Het gaat vooral om kleding in het lagere prijssegment. Ook in Oost-Europa wordt kleding aangekocht.

De verkoop gebeurt vanuit kantoren in Veenendaal (Nederland) en Gronau (Duitsland). De klanten bevinden zich vooral in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

De 175 medewerkers realiseerden vorig jaar een omzet van 112 miljoen euro. De Gimv hoopt dat die omzet omhoog kan gaan als Low Land Fashion erin slaagt ook klanten in andere landen te vinden.

De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten. In afwachting van die goedkeuring werden geen financiële details bekendgemaakt.

(rmg)

www.gimv.be

www.lowlandfashion.nl