BUY: Quick
SELL: InBevQuick

Bank Degroof handhaaft het advies opbouwen voor Quick (28,85 euro) nadat de restaurantketen in een vergadering voor analisten toelichting gaf over de ontwikkeling van de resultaten en de doelstellingen.

De omzet in de eerste jaarhelft nam met 6% toe en met 6,1% in de belangrijkste markt Frankrijk. Dat land is goed voor 91% van de operationele winst. Quick verwacht dat de operationele winst over het hele boekjaar met 9 tot 10% zal toenemen. De groep plant vijftien nieuwe restaurants, waarvan tien in Frankrijk, vier in de Bellux en een ,,internationaal''. China komt niet langer in aanmerking, wegens te duur en te concurrentieel. Quick denkt veeleer aan Turkije en Rusland.

InBev

Bank Degroof houdt het advies voor InBev (40,89 euro) op houden met een koersdoel van 40 euro. De analist van Bank Degroof verwacht wel dat Inbev vandaag voor beurstijd sterke resultaten bekendmaakt. De resultaten die Heineken gisteren bekendmaakte, waren alleszins goed. Bank Degroof verwacht over het tweede kwartaal een omzet van 3,286 miljard euro en een genormaliseerde bedrijfswinst van 708 miljoen euro. Over de eerste jaarhelft zou de nettowinst uitkomen op 529,5 miljoen euro en een winst per aandeel van 0,92 euro. Vermits de resultaten van AmBev al bekend zijn, is het vooral uitkijken naar de bijdrage van Europa en Azië en het effect van de kostenbesparingen.