De koersreactie van Telindus suggereert dat de biedoorlog nog niet finaal beklonken is. De blik is nu op British Telecom gericht.

Toen het aandeel Telindus gisterenmiddag om 13 uur de notering hervatte, sloeg de vlam meteen in de pan. In enkele sprongen ging het richting biedprijs France Telecom (15,8 euro) en even later gezwind daarover. De koers nestelde zich in een band van 16,09 euro tot 16,15 euro. De markt sluit een tegenbod dus niet uit. Er wisselden 1,78 miljoen aandelen van eigenaar, 5 procent van het kapitaal.

,,Hefboomfondsen die zich al op het aandeel gestort hadden, kochten bij. Hun gemiddelde kostprijs steeg wat, maar ze deden dat in de wetenschap dat bij een hoger tegenbod de winst verder zou oplopen. Ik zou het zelf niet doen, maar wie grote pakketten wou kopen, vond ze gisteren op de markt'', zegt een specialist.

Op wat wordt er gespeculeerd? Weinigen verwachten dat Belgacom alsnog wakker wordt - alhoewel dat niet uit te sluiten valt. Er wordt veeleer gekeken in de richting van British Telecom. BT kon op de Telindus-veiling van dinsdagnacht minder snel reageren dan de Fransen. Nu het bod van FT er is, heeft BT nog tot twee dagen voor het aflopen ervan de kans om te reageren. Of BT dat ook daadwerkelijk doet, is verre van zeker. FT, dat bijgestaan wordt door Goldman Sachs, heeft zich verzekerd van de steun van de groep rond de familie Cordier - op één Franstalige medestander na - en van de raad van bestuur. Als BT alsnog hoger biedt, zou de familie Cordier, goed voor 19,82 procent van de aandelen, bij haar keuze voor de Fransen blijven. De hefboomfondsen - gisteren dook er met Tisbury Capital (3,68%) nog een vierde op - kiezen uiteraard voor de meest biedende. BT is als netwerkintegrator al sterk uitgebouwd, wat een gevecht met FT om Telindus niet evident maakt.