Lange dag voor Kobe Bryant
Kobe Bryant (rechts) Foto: belga . afp
LOS ANGELES - Nadat hij eerst al een volledige dag was ondervraagd in het kader van zijn komend proces voor sexuele agressie, wachtte Kobe Bryant in Los Angeles nog een partij tegen Sacramento. De Lakers wonnen met 115-91 en de man van de match was niemand minder dan Bryant zelf.

Kobe Bryant was niet echt onder de indruk van wat hij die dag meemaakte: hij dweilde alle hoeken van het veld af, was overal aanspeelbaar en haalde uiteindelijk een totaal van 36 punten. "Als wij op deze manier spelen zijn wij moeilijk te verslaan" vertelde Shaquille O'Neal (17 ptn, 16 rbds). De Lakers startten met een 25-1 en degradeerden de bezoekende spelers tot meelopers. Sacramento kwam nog even terug tot 33-14 en vervolgens tot 69-47 bij de rust maar ging uiteindelijk toch met 24 punten verschil de boot in.

Voor de Lakers was het hun zesde overwinning dit seizoen, al was het wel de eerste in drie onderlinge confrontaties met Sacramento, de leider in de Western Conference die de laatste tijd wat op de sukkel is met 5 nederlagen in 8 wedstrijden.

Houston kon slechts in overtime afstand nemen van van Toronto, 90-89. De Chinees Yao Ming (Houston) zorgde voor 27 ptn en 17 rbnds, Vince Carter (Toronto) haalde 26 ptn en 13 rbds.

Dallas verloor bij de Indiana Pacers met 103-99. De Pacers, onbetwiste leiders in de NBA, tellen op hun actief nu 52 overwinningen tegen 19 nederlagen, meteen een record in de clubgeschiedenis. Met een driepunter in de slotseconden werd Reggie Miller matchwinnaar.