Yves Leterme start informatieronde
Yves Leterme laat de bitse verkiezingscampagne achter zich: ,,Deze nota is geen afrekening met het verleden.'' Foto: © BELGA
BRUSSEL - Yves Leterme (CD&V) is begonnen met zijn informatieronde voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Leterme had vanmiddag een gesprek met parlementsvoorzitter Norbert De Batselier. Hij ontmoet vandaag ook Guido Deblaere, waarnemend voorzitter van het college van secretarissen-generaal. Vanaf morgen gaat hij rond de tafel zitten met een eerste reeks maatschappelijke en sociaal-economische belangengroepen.

Met De Batselier had Leterme het onder meer over het ontslag van de huidige Vlaamse regering en over de praktische organisatie van de werkzaamheden. Leterme wil zijn gesprekspartners immers ontvangen in het Vlaams Parlement.

Met de vertegenwoordigers van de administratie zal Leterme het hebben over de financiële ruimte voor het nieuwe beleid. Die zou maar half zo groot zijn als totnogte werd aangenomen. De Vlaamse regering zou 2004 niet afsluiten met het gebudgetteerde overschot, maar met een tekort, aldus de krant De Tijd van zaterdag.

Ontslag regering

Ondertussen heeft de Vlaamse minister-president Bart Somers in een brief aan voorzitter Norbert De Batselier van het Vlaams Parlement het ontslag aangeboden van de Vlaamse regering. De Vlaamse regering zal nu verder de lopende zaken afhandelen tot een nieuwe Vlaamse regering door het Parlement is aangeduid.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig