ANTWERPEN - De zowat 1.500 werknemers van technologiegroep Real Software zijn verheugd over de beslissing van het Amerikaanse investeringsfonds Gores Technology Group (GTG) om de bankschuld af te kopen. Tegelijkertijd maken de werknemers zich ernstige zorgen over de sociale gevolgen van de overname.

De laatste tijd zijn er heel veel signalen geweest die drastische herstructureringen aankondigen binnen Real Software van zodra de overname definitief is. En in een bedrijf met 1.500 medewerkers zonder vakbondsvertegenwoordiging is dat een kritische situatie, legt Redy de Leege, bestendig secretaris van de ACLVB, uit. ,,Door het ontbreken van een ondernemingsraad, kan er tot aan de komende sociale verkiezingen naar hartelust geherstructureerd worden, zonder enige vorm van overleg. Een deze gedachte bevalt ons helemaal niet".

De medewerkers dringen er bij de directie van Real Software dan ook op aan om iedere vorm van herstructurering in permanent overleg te doen met alle erkende vakorganisaties. ,,Na de sociale verkiezingen in mei 2004 zal men toch moeten overgaan tot de installatie van onder meer een door de werknemers van Real Software verkozen ondernemingsraad en de oprichting van een syndicale afvaardiging", aldus nog de Leege.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in