-  Ook stakingsdreiging bij Eurostar
-  Schröder blijft bij hervormingsplannen
-  Inflatie in eurolanden onverwacht lager

Ook stakingsdreiging bij Eurostar

Eurostar Group, de maatschappij die de treinverbinding tussen Brussel en Londen uitbaat, zou tijdens het weekend van de Britse Bank holiday, van 28 tot en met 30 augustus, geconfronteerd kunnen worden met stakingen. Ongeveer twee derde van de 160 werknemers in de terminals van London Waterloo en Ashford spraken zich uit voor een staking. Dat deelde de Britse transportvakbond gisteren mee. De bond eist loonsopslag voor de medewerkers van de klantendienst. Eurostar liet weten dat de dienstverlening niet in het gedrang zal komen bij een eventuele staking.

Het geviseerde weekend is traditioneel een van de drukste van het jaar in Groot-Brittannië, met naar schatting 1,6 miljoen Britten die een lang weekend in het buitenland willen doorbrengen. Ook bij de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways zal er dat weekend mogelijk worden gestaakt. De vakbonden daar verwierpen gisteren een voorstel van de directie om bonussen te geven op basis van de werkprestaties.

(bloomberg)Schröder blijft bij hervormingsplannen

De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder verdedigde gisteren op een persconferentie zijn economische en sociale hervormingsagenda, ondanks de aanzwellende straatprotesten van de voorbije weken. ,,De hervorming van de arbeidsmarkt zal worden doorgevoerd, volgens plan en zonder wijzigingen'', zei Schröder op zijn eerste persconferentie na zijn zomervakantie.

(reuters)

Inflatie in eurolanden onverwacht lager

De inflatie op jaarbasis in de eurolanden is onverwacht gedaald van 2,4 procent in juni tot 2,3 procent in juli. Eurostat, de statistische dienst van de Europese Unie, heeft dat gisteren bekendgemaakt. De prijzen daalden in juli gemiddeld met 0,2 procent. Goedkopere kleding en schoenen compenseerden de hoge brandstofprijs. De Europese Centrale Bank streeft naar een inflatiepeil van 2 procent. De kerninflatie, die geen rekening houdt met de prijzen voor energie, voeding, tabak en alcohol, daalde van 1,9 procent in juni naar 1,8 procent in juli.

(ap)