-  INTERBREW. Minderheidsaandeelhouders AmBev niet benadeeld.
-  MARICHAL KETIN. Lanceert voorstel 40-urige werkweek.De Drongense industriële groep BMT boekte in het eerste halfjaar van 2004 een nettowinst van 5,52 miljoen euro. Dat is 82 % beter dan de 3,04 miljoen euro van vorig jaar. Dat meldt BMT in een persbericht. De omzet kwam 8,9 % hoger uit op 105,2 miljoen euro. De nieuwe omzetprognose, zonder de omzet van de plaatbewerkingsafdeling, voor het volledige jaar ligt nu op 195 miljoen euro.Over het openbaar bod van de familie Seynaeve op de BMT-aandelen kon financieel directeur Theo Nys gisteren geen informatie geven. ,,Eerst moet de prospectus nog goedgekeurd worden door de CBFA. Maar zoals het er nu voor staat, zal het bod ingaan eind augustus of begin september.'' Eind juli liet de groep rond de familie Seynaeve via een participatiemelding weten dat ze 57,54 % in de bouwgroep verworven had. De familie gaat BMT van de beurs halen als het bod succesvol is.

(tnl)

INTERBREW. Minderheidsaandeelhouders AmBev niet benadeeld.

De Braziliaanse beurswaakhond (CVM) heeft de brouwer AmBev laten weten in de geplande fusie met Interbrew geen elementen te zien die nadelig zouden zijn voor de minderheidsaandeelhouders van AmBev. Het pensioenfonds van de Banco do Brasil had daarover een klacht ingediend. Dat maakte AmBev bekend in een persbericht.

MARICHAL KETIN. Lanceert voorstel 40-urige werkweek.

In de fabriek Marichal Ketin in Sclessin bij Luik, waar gietijzeren pletwalsen worden gemaakt, wil de directie de 40-urige werkweek invoeren. Er is nog niets formeel beslist, maar de buitengewone ondernemingsraad kreeg het voorstel woensdagochtend te horen.

Bij Marichal Ketin werken 100 arbeiders en 30 bedienden. Het bedrijf leed het afgelopen jaar een verlies van meer dan 1,5 miljoen euro. Op de ondernemingsraad van woensdag werd daarom een reeks voorstellen gedaan om het verlies om te buigen. Volgens Patrick Moens van de socialistische bond FGTB wil de directie het contract van de helft van de uitzendkrachten - een tiental mensen - niet langer verlengen. Die maatregel zou dan gecompenseerd worden door de werkweek voor de rest van het personeel te verlengen van 36 naar 40 uur per week. Maar het voorstel dat woensdagochtend gelanceerd werd, is nog maar een hypothese. De directie legde geen ultimatum op en oefent ook geen druk uit door bijvoorbeeld te dreigen met delokalisatie.

(belga)