Rochus verliest finale Auckland
Foto: ap
AUCKLAND - Onze 23-jarige landgenoot Olivier Rochus is vannacht in Auckland verslagen door de Chileen Fernando Gonzalez. Gonzales, het 5de reekshoofd en 23ste op de wereldranglijst,, haalde het van Rochus met 6-4 en 6-2 in de finale van het ATP-toernooi van Auckland.

Voor Gonzalez betekende de winst in Auckland de vijfde toernooizege. In de eerste set brak hij Rochus bij 5-4, in de tweede set nam hij een definitieve voorsprong door in het vierde spel 3-1 voor te komen. Bij zijn vierde wedstrijdbal kon hij de match uitmaken. ,,Gonzalez speelde erg goed. Vooral zijn service draaide, maar ook in de balwisselingen was hij moeilijk te verslaan'', zei Rochus na de wedstrijd. ,,De felle wind hinderde me ook. Met zijn harde slagen kon hij hier voordeel uithalen. Toch heb ik geen spijt. Ik vind dat ik een goede prestatie heb neergezet.''

Voor Olivier Rochus, het nummer 58 in de wereld, was het de vierde finale van een ATP-tornooi. Nadat hij in de halve finale Jan Hernych uitschakelde (6-3, 6-1) was de eindstrijd tegen de Chileen Fernando Gonzalez, de bronzen medaillewinnaar van Athene, een feit.

,,Ik denk dat ik momenteel mijn beste tennis ooit breng'', vertelde de kleine Waal gisteren nog voor de finale. Vorige week raakte hij ook al in de halve finale van het tornooi van Adelaide. ,,Fantastisch. Ik ben nog nooit zo goed en regelmatig geweest.'' ,,Ik heb niets te verliezen, maar toch wil ik winnen'', blikte Rochus nog vooruit. ,,Je staat niet elke week in de finale van een ATP-tornooi.''

Het gebeurde hem tot nu toe vier keer. In oktober 2000 haalde hij in Palermo zijn eerste tornooizege (350.000 dollar). In 2002 en 2003 raakte hij telkens in de finale van het tornooi van Kopenhagen, maar eerst was Lars Burgsmüller te sterk, daarna moest hij de duimen leggen voor Karol Kucera.

In de eerste ronde van de Australian Open, het eerste Grand Slamtoernooi dat maandag van start gaat, komt Rochus in de eerste ronde uit tegen de Duitser Nicolas Kiefer, het 21e reekshoofd. De twee ontmoetten elkaar eerder op het toernooi van het Duitse Halle in 2003. Toen won onze landgenoot eenvoudig met 6-3 en 6-0.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in