BRUSSEL De Amerikaanse groep Betrusted doet zijn tegenbod op Ubizen gestand. Betrusted wijst er op 1,20 euro per aandeel te bieden of ruim een kwart meer dan het afgelopen bod van Ubidco dat 0,95 euro bood.

De handel in het aandeel Ubizen was gisteren behoorlijk druk. Er wisselden circa 1 miljoen aandelen van eigenaar. De prijsvork was erg smal en varieerde tussen 1,19 euro en 1,20 euro of ongeveer tegen de biedprijs van Betrusted. Het bod van Betrusted op Ubizen is nog altijd niet gestart. De CBFA zegt dat de toezichthouder 15 dagen heeft om te beslissen, eens hij heeft vastgesteld dat het prospectus volledig is.

Betrusted wees er gisteren op dat het aan zijn bod vasthoudt. ,,Desnoods nemen we genoegen met minder dan 40 procent van de aandelen. We lossen niet'', zei een betrokkene. ,,Ook niet als Ubidco via de aandeelhoudersvergadering de macht zou kunnen grijpen.''

Vandaag komt de raad van bestuur van Ubizen samen om zich te buigen over de vraag van Ubidco, afgelopen donderdag, om een bijzondere aandeelhoudersvergadering bij elkaar te roepen. Ubizen heeft 3 weken tijd om te antwoorden. De bestuurders hebben tot nu toe getracht om de kansen van alle bieders gaaf te houden.

Als het tot een BAV komt, is de vraag wie aan de stemming kan deelnemen. Waarnemers gaan ervan uit dat Concentra, dat de eigendomsoverdracht van zijn aandelen Ubizen betwist, stilaan in een situatie terecht komt waarbij de rechtbank de enige uitweg is.

Blz. 21: Nieuwsanalyse

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in