-  ACCENTURE BELUX. Honderd extra aanwervingen.
-  COIL. Winstmarge op recordhoogte.
-  COLRUYT. Samenwerking met C&A uitgebreid.
-  PUNCH. Plastic-activiteit in joint venture met OVP.

ACCENTURE BELUX. Honderd extra aanwervingen.

Het consultingbedrijf Accenture is op zoek naar 100 extra medewerkers voor zijn activiteiten in België en Luxemburg. Voor de consultingactiviteiten wordt gezocht naar 50 afgestudeerden van universiteiten of economische hogescholen, voor onmiddellijke indiensttreding. OokAccenture Technology Services (ATS), de technologische tak van Accenture, werft 50 nieuwe mensen aan. Hier wordt uitgekeken naar A1-profielen en industriële ingenieurs.

(belga)

COIL. Winstmarge op recordhoogte.

Coil, de aluminiumverwerker uit Landen die genoteerd wordt op Euronext Parijs, heeft vorig jaar een netto winstmarge gehaald van 10,7% op de omzet, naar eigen zeggen een recordniveau. Bovendien steeg die omzet met 7,5% tot 18,8 miljoen euro. De nettowinst bereikte volgens niet-geauditeerde cijfers 2,01 miljoen euro, tegenover 400.000 euro in 2002. Coil plukte de vruchten van kostenverlagingen en een hogere cashflow, wat een snelle schuldafbouw mogelijk maakte. De vooruitzichten zijn gunstig, zegt het bedrijf nog.

(wdp)

COLRUYT. Samenwerking met C&A uitgebreid.

Confectieketen C&A gaat de samenwerking met Colruyt uitbreiden. De babykleertjescollectie zal in het najaar worden aangeboden in veertien winkels van de Colruyt-dochters DreamLand en DreamBaby. De test die sinds enkele tijd in de DreamLand-winkels in Lochristi en Herstal werd uitgevoerd, is blijkaar positief onthaald. De babycollectie zal met onmiddellijke ingang ook via de DreamBaby-catalogus in alle 170 Colruyt-supermarkten verkrijgbaar zijn. De klant kan de artikelen via de catalogus bestellen en ze daarna in de supermarkt ophalen. Ook via de Colruyt-website zijn de kleren te bestellen.

(rmg)

PUNCH. Plastic-activiteit in joint venture met OVP.

De producent van elektronische systemen Punch International heeft met de aandeelhouders van OVP (Overpelt Plascobel) een overeenkomst bereikt om de plasticactiviteiten onder te brengen in een gezamenlijke onderneming. Op die manier hopen beide partners een betere aanwezigheid te krijgen in verschillende markten. Punch brengt een Belgische en een Slovaakse vestiging in, samen goed voor een jaaromzet van 20 miljoen euro, en krijgt een belang van 75%. De plasticfabrikant OVP heeft een omzet van zowat 33 miljoen euro en zal de andere 25% controleren in ruil voor een volledige inbreng. Het bedrijf produceert net als Punch veel in onderaanneming voor autofabrikanten. OVP wordt zelf voor 34% gecontroleerd door de beursgenoteerde holding Trustcapital Partners, die dus 8,5% van de nieuwe groep zal controleren. Dat belang kan later opgetrokken worden tot 13,5%.

(reuters)

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in