BRUSSEL BelgiumExel, een nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij, zal vanaf eind februari de langeafstandsvluchten uitvoeren voor reisorganisator Thomas Cook Belgium. De nieuwe chartermaatschappij zal werk bieden aan ongeveer vijftig Belgen.

BelgiumExel is de nieuwe luchtvaartmaatschappij van de Exel Aviation Group. Tot die groep behoren al verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals HollandExel, die langeafstandsvluchten uitvoert voor de Nederlandse markt, en diverse regionale luchtvaartmaatschappijen zoals KLM Exel, GrandaExel (Italië), AlbaExel (Spanje), Bonaire Exel en Aruba Exel.

De Exel Aviation Group vormt zelf een onderdeel van de Imca Group, een Nederlandse groep die actief is in vastgoed, media, scheepvaart en de productie van industriële naaimachines.

Vanaf eind februari zullen alle vluchten van Neckermann, Pegase en Thomas Cook naar Cuba, Mexico, de Dominicaanse republiek, Kenia en Zanzibar uitgevoerd worden met een Boeing 767-300. Dat toestel, met 260 zitjes, zal permanent gestationeerd worden in Brussel. Het wordt geleasd van het Scandinavische SAS. Thomas Cook Nederland maakt voor zijn langeafstandsvluchten ook gebruik van een luchtvaartmaatschappij uit de Exel Aviation Group.

Thomas Cook Belgium moest op zoek naar een nieuwe partner voor zijn langeafstandsvluchten na het faillissement van chartermaatschappij Sobelair. De korte- en middellangeafstandsvluchten voert de reisorganisator uit met zijn eigen luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Belgium.

De andere grote reisorganisator, Tui Belgium, werkt nog aan een langetermijnoplossing voor zijn langeafstandsvluchten na het faillissement van Sobelair. De andere vluchten hoopt Tui Belgium in de toekomst grotendeels met zijn eigen luchtvaartmaatschappij Tui Airlines Belgium, die in april van start gaat, op te vangen.

(cv)

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in