LONDEN - Els Callens heeft zich vandaag aan de zijde van de Zuid-Afrikaan Robbie Koenig geplaatst voor de tweede ronde van het gemengd dubbel op het tornooi van Wimbledon. In het vrouwendubbel is ze uitgeschakeld. Tom Vanhoudt werd in het gemengd dubbel ook uitgeschakeld.
Callens en Koenig versloegen met 6-2 en 7-6 (7/0) het Oostenrijks-Duitse duo Patricia Wartusch-Michael Kohlmann. De wedstrijd was zondag omwille van de regen onderbroken bij een 6-2, 1-0, 15-30 stand. In de tweede ronde komen Callens en Koenig uit tegen Virginia Ruano Pascual/Mark Knowles (Spa/Bah), tweede reekshoofd van het tornooi en vrij in de eerste ronde.

In de achtste finales van het vrouwendubbel is Callens wel uitgeschakeld. Samen met de Hongaarse Petra Mandula verloor ze in twee sets tegen de vierde reekshoofden, het Russisch-Amerikaanse koppel Nadia Petrova/Meghann Shaughnessy: 6-3 en 6-0.

Vanhoudt out in gemengd dubbel

In het gemengd dubbel werden Tom Vanhoudt en de Kroatische Jelena Kostanic uitgeschakeld in de eerste ronde. Het duo verloor van het Zuid-Afrikaanse-Chinese koppel Chris Haggard-Zi Yan met 7-6 (7/2) en 6-4.