De verdeler van verzorgings- en gezondheidsproducten Omega Pharma verwacht de komende jaren een sterke consolidatie in de Europese markt voor voorschriftvrije apothekersproducten. Het bedrijf wil graag in dat verhaal meespelen.

Die boodschap gaf Omega Pharma gisteren mee bij de bekendmaking van zijn jaarresultaten. De verwachte consolidatiegolf, die ,,tussen 2006 en 2010'' zou plaatsvinden, ligt mee aan de basis voor de recente beslissing om vier filialen af te splitsen die gericht zijn op de bedrijvenmarkt. Topman Marc Coucke verklaarde in november dat die vier dochters - Fagron, OmegaSoft, Omega Dental en Omega Medical - via een aparte vennootschap met de werknaam Alpha naar de beurs zullen worden gebracht. In het communiqué van gisteren wordt de timing van die afsplitsing ,,ten laatste in 2008'' gelegd. De opbrengst ervan moet Omega Pharma helpen om mee te spelen in de fusie- en overnamegolf op de OTC-markt (voorschriftvrije producten). Met name de expansie naar Centraal- en Oost-Europese landen wordt ,,versneld'' onderzocht. Ten laatste volgend jaar wil het bedrijf in enkele nieuwe markten actief zijn.

Intussen zou Omega Pharma dit jaar de omzetkaap van een miljard euro moeten nemen. Vorig jaar strandde het bedrijf op 960 miljoen euro (+15%), ongeveer in lijn met de analistenverwachtingen. De nettowinst zat met 75,7 miljoen euro (+45%) wel aan de onderkant van die verwachtingen.

Een kleine helft van de omzetgroei kwam voor rekening van interne groei. De OTC-divisies deden het met een stijging van 22% tot 676 miljoen euro duidelijk beter dan de Alpha-divisies (+2% tot 284 miljoen euro). Het herstructureringsprogramma Vitamine O wierp vooral in de tweede jaarhelft zijn vruchten af, maar de kosten voor reorganisaties lagen wel 3,5 miljoen euro hoger dan verwacht. Positief is de daling van het werkkapitaal van 184 tot 161 miljoen euro, of 16,7% van de omzet. De recurrente vrije kasstroom verdubbelde tot 137,8 miljoen euro.

Voor dit jaar verwacht Omega geen uitzonderlijke kosten meer, terwijl Vitamine O goed zou moeten zijn voor een kostenbesparing van 20 miljoen. Het bedrijf verwacht verder een ebitda van ,,minimum'' 159 miljoen euro en een winst per aandeel van 3,7 euro. Analisten gaan momenteel gemiddeld uit van een ebitda van 167 miljoen en een winst per aandeel van 3,8 euro.

Omega Pharma heeft 2,2 miljoen van zijn 28,2 miljoen uitstaande aandelen ingekocht. Het is de bedoeling om die te vernietigen, wat een gunstig effect zal hebben op de winst per aandeel.