-  Duits overheidstekort krimpt
-  NMBS krijgt 7,5 op tien
-  Amerikaans consumentenvertrouwen licht gedaald
-  Zaventem is stipt

Duits overheidstekort krimpt

Het Duitse overheidstekort is in 2004 lager uitgevallen dan tot op heden gedacht, maar ligt nog steeds hoger dan drie procent van het bruto binnenlands product. Volgens het federale bureau voor statistieken in Wiesbaden lag het tekort vorig jaar op 3,7 procent (80,3 miljard euro). Half januari werd nog van 3,9 procent uitgegaan. Het lagere deficit kwam er door hogere inkomsten en lagere uitgaven in het laatste kwartaal. Daardoor lag het tekort 4,2 miljard euro lager dan aangenomen. De Duitse economie groeide vorig jaar met amper 1,6 procent.

(dpa, bloomberg)

NMBS krijgt 7,5 op tien

De NMBS heeft van de reizigers in het vierde kwartaal van vorig jaar een 7,5 op tien gekregen. Tijdens het vierde kwartaal een jaar eerder bedroeg de score 7,3 op tien. Vier keer per jaar krijgen de spoorreizigers de kans om de spoorwegmaatschappij een rapport te geven. De dienstverlening van het NMBS-personeel wordt het meest gewaardeerd door de reizigers. Het personeel werd beloond met een 7,88 op tien. De netheid op de trein (6,8) en de frequentie van de treinen (6,86) scoren het minst goed. De spoorwegmaatschappij ging er wel op alle facetten die het onderzoek onder de loep neemt op vooruit.

(cv)Amerikaans consumentenvertrouwen licht gedaald

Het vertrouwen van de Amerikaanse consument is in februari gedaald. De index van de Conference Board daalde van 105,1 tot 104. De waarde van de index in januari stond al op het hoogste niveau sinds zes maanden. In de tweede helft van 2004 consumeerden de Amerikanen in een tempo dat in vier jaar niet meer bereikt was. Zo verdubbelde de winkelverkoop in januari tegenover december.

(bloomberg)

Zaventem is stipt

De luchthaven van Zaventem was het voorbije jaar de op twee na stiptste luchthaven van Europa. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de AEA, de Associatie van Europese luchtvaartmaatschappijen. Alleen Oslo en Helsinki kenden nog minder vertragingen.

In het algemeen steeg het aantal vertraagde vluchten in Europa in 2004. De vier voorafgaande jaren was het luchtverkeer in Europa steeds stipter geworden, maar vorig jaar kwam aan die trend een einde. In 2003 kende 19,1% van de intra-Europese vluchten minstens een kwartier vertraging, in 2004, 19,5%.

(belga)