BRUSSEL -De Amerikaanse uitbater van pretparken Six Flags verkoopt zijn Europese pretparken. Six Flags onderhandelt over de verkoop van haar Europese afdeling aan een Londense investeerder. Er is een principe-akkoord gesloten, maar een finaal akkoord is er nog niet. In België behoren het voormalige Walibi en Bellewaerde Park tot Six Flags. Het zou de bedoeling zijn om tegen eind maart of begin april de verkoop af te ronden.

Six Flags wil zijn slechts presterende activiteiten van de hand doen en zich concentreren op de kernactiviteiten in Noord-Amerika. Naast de Europese activiteiten -zeven parken in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland- verkoopt Six Flags ook een pretpark in het Amerikaanse Cleveland voor 145 miljoen dollar aan Cedar Fair.

Six Flags is de tweede grootste pretparkuitbater ter wereld, na Walt Disney. Vorig jaar had het concern te lijden onder slecht weer en een zwakke economie. Het geld van de verkopen wil de pretparkuitbater gebruiken om schulden af te lossen en te investeren in de overblijvende parken. Na de verkoop zal het nog 31 pretparken in Noord-Amerika bezitten.

De verkoop van de Europese activiteiten omvat niet de belangen in Warner Bros Movie World in Madrid.