IEPER - De Ieperse politierechtbank heeft een 49-jarige man uit Frankrijk vrijgesproken voor een dodelijke aanrijding in Dranouter. Het slachtoffer, een 17-jarige jongeman die van het Dranouter folkfestival kwam, was op de weg in slaap gevallen. De rechter oordeelde dat de automobilist de jongen niet op tijd kon hebben gezien.

Het ongeval gebeurde in de vroege ochtend van 2 augustus 2002. De avond voordien was in Dranouter het Folkfestival begonnen. Een 17-jarige jongeman uit Nieuwkerke kwam van het festival en viel in de Dranouterstraat in slaap. Een jong paar merkte pas in het voorbijrijden op dat het wel degelijk een persoon was die op de slecht verlichte weg lag en niet een vuilniszak, zoals ze eerst dachten. Ze passeerden nog enkele keren om zeker te zijn en belden toen de politie.

Intussen was de wagen van de 49-jarige beklaagde uit de andere richting komen aanrijden. Het paar dat terug naar de plaats reed waar de jongeman lag, probeerde de tegenligger nog te waarschuwen door met de lichten te knipperen, maar slaagde daar niet in. De Franse automobilist reed over de jongeman heen. Die overleed aan zijn verwondingen.

Volgens de rechter zijn er voldoende argumenten die aantonen dat de automobilist niet tijdig heeft kunnen uitwijken voor de persoon die op de weg lag.