De Griekse atleten Costas Kenteris en Ekaterini Thanou hebben vandaag het ziekenhuis verlaten. De twee sprinters werden uitgesloten van de Spelen nadat ze niet kwamen opdagen voor een dopingcontrole. Kenteris ontkent echter dat hij doping zou hebben gebruikt.

Costas Kenteris mocht vandaag het ziekenhuis verlaten. Hij zei aan de uitgang dat hij ,,nooit gebruik heeft gemaakt'' van dopingproducten.

,,Ik ben slachtoffer van een groot onrecht. Ik gebruikte nooit verboden substanties'', verklaarde Kenteris aan de pers. ,,Iedereen die me nu aan het kruis nagelt, probeerde mee op de foto's te staan toen het goed ging. Ik wil hen meedelen dat na de kruisiging de verrijzenis zal plaatsvinden.'' Toch gaf hij geen verduidelijking over de afwezigheid van hem en Thanou op de dopingcontrole van het IOC.

Thanou verliet een halfuur later het ziekenhuis. Ze zei ,,zeer bitter en ontgoocheld'' te zijn over de affaire, maar verzekerde iedereen dat ze ,,zal blijven vechten voor haar land en voor hen die zich echt Grieks voelen''.

Kenteris, olympisch titelhouder op de 200 m, en Thanou, vice-olympisch kampioene op de 100 m, boden zich afgelopen donderdag niet aan op een antidopingcontrole in het olympisch dorp. Vijf uur later lagen de twee in het ziekenhuis na een mysterieus motorongeval. Ze werden voorlopig geschorst door het Grieks Olympisch Comité in afwachting van het verdict van het IOC. Kenteris gaat morgen naar de disciplinaire IOC-commissie.

Medisch expert brengt geen uitsluitsel

De medische expert die in opdracht van het Griekse gerecht het ongeluk heeft onderzocht, zegt dat hij niet met zekerheid kan zeggen of het ongeluk nu echt heeft plaats gehad of niet. Als dat wel het geval was, dan moet de motor waarop de twee zaten wel erg traag gereden hebben.

Uit het rapport van dokter Koutsaftis, die de twee atleten maandag onderzocht, blijkt dat Kenteris enkel wat schaafwonden heeft aan zijn rechtervoet en zijn linkerelleboog. Thanou heeft zelfs geen blauwe plekken.