BRUSSEL (belga) - Bijna één Belg op de vijf wordt betrapt tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe job op het werk. Dat blijkt uit een rondvraag van de jobsite Monster.be.

Uit een eerdere rondvraag van dezelfde jobsite bleek dat zes op de tien Belgen op het werk op zoek gaan naar een nieuwe job. Gezien dat opvallende resultaat vroeg Monster.be zich af of er aan dit zoekgedrag ook gevaren zijn verbonden.

Op de vraag: ,,Ben je wel eens betrapt op het werk tijdens het zoeken naar een nieuwe job?'', antwoordde 17 procent van de 1.456 respondenten positief. In totaal werd 69 procent van de bevraagden niet betrapt en 14 procent bijna. De rondvraag laat in het midden of die 17 procent werd betrapt door een constante monitoring van het surfgedrag op het werk of eerder bij toeval.

Uit navraag blijkt dat reeds 42 procent van de bedrijven bepaalde sites al heeft geblokkeerd. ,,Uit de resultaten valt echter niet onmiddellijk op te maken of jobsites hiervan een onderdeel vormen.''

De resultaten van de rondvraag 'Monster Meter' zijn gebaseerd op de stemmen die werden uitgebracht door Belgische surfers. De rondvraag liep op de site Monster.be, maar ook andere Belgische websites (voornamelijk studentenwebsites) konden hun stem uitbrengen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig