-  ALSTOM. Groot Algerijns order
-  STAR ALLIANCE. Drie nieuwe leden
-  NEDERLANDSE SUPERMARKTEN. Prijzenslag kost 10.000 banen

ALSTOM. Groot Algerijns order

Een consortium onder de leiding van Alstom, de grootste producent van treinstellen ter wereld, heft een contract van 88 miljoen euro binnen gehaald om drie spoorwegen in de buitenwijken van de Algerijnse hoofdstad Algiers te elektrificeren. Het aandeel van Alstom in het contract is 71 miljoen euro. De Algerijnse spoorwegmaatschappij SNTF verwacht dat het aantal passagiers op de betrokken lijnen tegen 2010 zal oplopen tot 60 miljoen per jaar. Momenteel is dat nog 20 miljoen.

(bloomberg)

STAR ALLIANCE. Drie nieuwe leden

South African Airways, Blue1 en TAP zijn afgelopen weekeinde aanvaard als leden van de Star Alliance, de grootste alliantie van luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Met de toetreding van respectievelijk de Zuid-Afrikaanse, de Finse en de Portugese luchtvaartmaatschappij klimt het aandeel van de Star Alliance in het wereldwijde luchtverkeer tot 28,8 procent, een toename van 1,3 procentpunt.

(bloomberg)

NEDERLANDSE SUPERMARKTEN. Prijzenslag kost 10.000 banen

Een prijzenslag tussen de Nederlandse supermarktketen heeft volgens De Telegraaf al 10.000 banen gekost. De krant citeert interne studies van de sector waaruit blijkt dat al minimaal 8.000 banen verloren gingen en dat er ontslagen blijven vallen bij alle Nederlandse distributeurs. De prijzenoorlog werd in oktober vorig jaar gelanceerd door Albert Hein om klanten terug te winnen die waren vertrokken naar de goedkope discountketens.

Uit een studie van het Nederlands Centraal Bureau van de voedingsdistributie blijkt dat de supermarktketens momenteel samen ongeveer 10 miljoen euro per week verlies lijden, rechtsreeks als gevolg van de prijzenoorlog.

(reuters)