-  ALZ GENK. Directie schrapt 50-tal banen.
-  BELGISCHE BETONMAATSCHAPPIJ. Verdwijnt van de beurs.
-  SOLVAY. Verkoop minderheidsbelang in Esco afgerond.

ALZ GENK. Directie schrapt 50-tal banen.

De directie van het staalbedrijf Ugine&ALZ, dat de Europese roestvast-vlakstaalafdeling van Arcelor vertegenwoordigt, gaat in Genk 50 banen schrappen. Volgens het besparingsplan ,,Arcade'' moet er in de periode 2004-2006 12 procent bespaard worden. Daarbij zouden 25 arbeiders en 25 bedienden moeten vertrekken

(belga)

BELGISCHE BETONMAATSCHAPPIJ. Verdwijnt van de beurs.

De Belgische Betonmaatschappij (BBM), een van de grootste bouwgroepen van het land, heeft een nieuwe aandeelhoudersstructuur en een nieuw bestuur. Vorige week verwierf de nv Manoci na een openbaar bod 96,04 pct van de aandelen van de BBM. Manoci, een samenwerking van Besix en het Egyptische OCI, gaat nu een uitkoopbod lanceren op de resterende aandelen. De bouwgroep zal daarna van de beurs worden gehaald.

(belga)SOLVAY. Verkoop minderheidsbelang in Esco afgerond.

De Belgische chemiegroep Solvay heeft de verkoop van zijn aandeel van 38% in European Salt Company (Esco) aan K+S afgerond. Esco werd als joint Venture in 2002 opgericht en groepeerde de activiteiten van beide bedrijven wat betreft de productie en verkoop van zout. De verkoop van zout aan derden op de vrije markt behoort volgens Solvay niet tot de kernactiviteiten van de groep. Het was een bijkomstige activiteit naast Solvay's zoutproductie voor eigen gebruik, goed voor ongeveer 85 procent van zijn totale zoutproductie. Solvay en K+S maakten geen verkoopprijs bekend.

(belga)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig