-  ABB. Fraude bij Italiaanse dochter.
-  AHOLD. Verlies door extra afschrijving.
-  MGM MIRAGE. Overname Mandalay gaat door.
-  MITSUBISHI. Nieuwe tegenslag.
-  SINGER. Naaimachines verkocht.

ABB. Fraude bij Italiaanse dochter.

Het Zweeds-Zwitserse technologieconcern ABB heeft onregelmatigheden ontdekt bij een dochterbedrijf in Italië. Het bedrijfsresultaat daarvan is tussen 1998 en 2003 voor in totaal 58 miljoen euro overschat. Bovendien zijn in 2001 en 2002 twee onrechtmatige betalingen gedaan in verband met het toekennen van een order. ABB zal zijn resultaten over de genoemde periode corrigeren.

(anp, reuters)

AHOLD. Verlies door extra afschrijving.

Een uitzonderlijke afschrijving op goodwill en wisselkoersverschillen, voor 450 miljoen euro, heeft het Nederlandse supermarktconcern Ahold over zijn eerste kwartaal een nettoverlies bezorgd van 405 miljoen euro, tegenover een winst van 84 miljoen een jaar eerder. Begin mei publiceerde het concern al een omzetdaling met 11,3% tot 15,4 miljard euro.

(anp, reuters)

MGM MIRAGE. Overname Mandalay gaat door.

Het Amerikaanse casinoconcern MGM Mirage neemt zijn concurrent Mandalay Resort Group over voor 7,9 miljard dollar (6,6 miljard euro). De aandeelhouders van Mandalay ontvangen door een nieuw bod 71 dollar per aandeel in contanten. Mandalay wordt daarmee gewaardeerd op 4,8 miljard dollar (4 miljard euro).

(dpa)

MITSUBISHI. Nieuwe tegenslag.

Mitsubishi Fuso, de vrachtwagen- en busdivisie van het Japanse concern Mitsubishi, roept 450.000 voertuigen terug wegens een reeks defecten. Vorige week nog werden zes medewerkers van Mitsubishi aangehouden omdat ze hun mond hadden gehouden over andere gebreken. De vrachtwagendivisie Mitsubishi Fuso is voor 65% eigendom van het Duits-Amerikaanse DaimlerChrysler. Na de berichten over verzwegen defecten overweegt DaimlerChrysler nu een schadevergoeding te eisen van Mitsubishi Motors, de autodivisie die tot voor kort de meeste aandelen van de vrachtwagendivisie in handen had.

(anp)

SINGER. Naaimachines verkocht.

De legendarische naaimachinefabrikant Singer verkoopt zijn naaimachinedivisie en merknaam voor 125 miljoen dollar (zowat 106 miljoen euro) aan KSIN Holdings, een onderdeel van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Kohlberg. Singer, met zetel op de Nederlandse Antillen, heeft onder de naam Singer Plus ook een keten van huishoudwinkels in 190 landen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig