BRUSSEL - Volgens Henk-Jan Peterse mag Sugro-Caritas niet zomaar de naam Lekkerland gebruiken omdat de rechten voor België op die naam bij een ander bedrijf zitten. Toch zit het verhaal iets ingewikkelder in elkaar.

Er is inderdaad een andere snoepgroep op de Belgische markt actief die Lekkerland heet, maar ook die heeft wel degelijk bepaalde banden met het Duitse moederbedrijf Lekkerland (eigenaar van Sugro-Caritas).

,,Sugro-Caritas, nu Conway, is 100 procent eigendom van Lekkerland Nederland", zegt Koen Wauman van dat ,,andere" Lekkerland. ,,Dat bedrijf is 100 procent eigendom van Lekkerland Europa Holding en dat is op zijn beurt dan weer eigendom van een investeringsmaatschappij die Lekkerland Duitsland ooit oprichtte om vooral de Oost-Europese markten te bewerken."

En hoe passen zij dan in het plaatje? ,,Lekkerland België is een reeks bedrijven van de Antwerpse familie Verguts. Samen met alle andere, nationale Lekkerlanden vormen wij het Duitse Lekkerland International GmbH", legt Wauman uit. ,,Op zich staan deze twee structuren los van elkaar, maar het bizarre gevolg is dat zowat onze belangrijkste concurrent voor een groot stuk uit dezelfde groep komt. En dat is niet bepaald een situatie waar wij gelukkig mee zijn."

(fpe)