ANTWERPEN - Een joodse jongen is gisteravond in Wilrijk zwaargewond geraakt toen hij werd neergestoken door een groepje allochtone jongeren. Het slachtoffer verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar zou ondertussen aan de beterhand zijn. Het parket stelde een onderzoeksrechter aan.

De jongen verliet rond 22.50 uur samen met drie andere joodse jongens de Talmoedhogeschool in Wilrijk. Toen ze geconfronteerd werden met een groep allochtone jongeren die hen gewapend met messen en een ijzeren staaf tegemoet liepen, zetten ze het op een lopen. Drie onder hen konden zich verschansen in de school, maar een vierde werd in de rug gestoken. De daders vluchtten onmiddellijk weg.

Het stadsbestuur zegt geschokt te zijn door de gebeurtenissen. Parket en politie zeggen dat ze alles zullen doen om de daders te pakken. Samen met het stadsbestuur roepen ze de bevolking op altijd aangifte te doen van misdrijven met een racistische inslag. De politie zal de komende dagen en weken de waakzaamheid verhogen in de omgeving van de Talmoedhogeschool in Wilrijk en op andere plaatsen waar er verhoogd risico is op racistisch geweld.U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig