Tulip Computers plaatst 25 miljoen aandelen via Vanzel, van de familie Van Waeyenberge.

Woensdagavond had het persbureau ANP gemeld dat Jozef van Waeyenberge bezig is zijn greep op Tulip Computers te verstevigen en via zijn familieleden nieuwe aandelen uitgeeft. De familie gebruikt daarvoor echter niet de eigen holding, De Eik. Die hield tot begin vorig jaar onder meer een participatie aan in Almanij, de holding die in maart 2005 opging in KBC.

De Nederlandse computergroep Tulip is ingegaan op de vraag van een groep investeerders om op korte termijn een pakket van 25 miljoen aandelen Tulip te verwerven. Het bedrijf heeft daartoe een overeenkomst gesloten met Vanzel, een Belgische commanditaire vennootschap die geleid wordt door Gabriel en Giulia Van Waeyenberge.

Vanzel coördineert de onderhandse plaatsing van 25 miljoen nieuw uit te geven aandelen Tulip Computers tegen een koers van 0,25 euro per aandeel. De vennootschap doet dat namens een groep investeerders die behoren tot de familie Van Waeyenberge, om zo een strategisch belang te verwerven. De transactie moet het eigen vermogen van Tulip met 6,25 miljoen euro versterken.

Tulip Computers kwam de afgelopen jaren in de problemen en beschikt al een tijdje over te weinig investeringsmiddelen. De bijkomende financiële middelen die nu bijeen worden gebracht zullen zo worden ingezet, zegt Tulip, ,, dat de operationele kasstroom beschikbaar blijft voor de lopende bedrijfsactiviteiten''.

(lc)