- Buy. NUTRECO
- Sell ATHLONBuy. NUTRECOKempen & Co heeft het advies voor het Nederlandse diervoeder- en fokbedrijf opgetrokken van hold tot buy. De eveneens Nederlandse makelaar verwacht dat Nutreco de komende zes tot twaalf maanden overnames zal doen of zal beslissen over een buy-out. De koersdoelstelling voor de komende 12 maanden werd opgetrokken van 36 tot 60 euro.

Het Nederlandse diervoeder- en fokkerijbedrijf Nutreco verkocht begin deze maand zijn belang van 75 procent in 's werelds grootste zalmkweker, Marine Harvest, aan het investeringsfonds Geveran Trading van de Noorse miljardair John Fredriksen. De verkoop levert Nutreco één miljard euro op. De beursgang van Marine Harvest, waarvan eerder sprake was, is daarmee van de baan

Sell. ATHLON

Rabo Securities heeft zijn advies voor de Nederlandse autoverhuurder verlaagd van buy naar hold. Athlon ging woensdag in op een bod van 580 miljoen euro dat uitgebracht werd door ,,De Lage Landen,'' de leasing-afdeling van Rabobank. De Lage Landen biedt 30,25 euro per aandeel Athlon, 16,8 procent meer dan de slotkoers van dinsdag. De geboden prijs waardeert Athlon tegen ongeveer 11 keer de verwachte lopende winst voor 2007, in lijn met de gemiddelde prijs/winst-verhouding van de jongste jaren. Volgens Rabo Securities is dat een ,,faire'' prijs, zonder meer.