Gesprekken zitten in vroeg stadium, benadrukt topman Erik Vanderhaegen van het bedrijf .

De Belgisch-Deense fabrikant van industriële wasmachines verkoopt zijn CLD-divisie; de afdeling die lichte wasmachines maakt. Die is goed voor eenderde van de omzet en de helft van de winst van de groep.

LSG voert al onderhandelingen met een potentiële koper. ,,Het voorstel dat op tafel ligt, is bijzonder interessant en het overwegen waard. Er zijn strategische grondslagen voor de verkoop, maar daar zullen we later meer duidelijkheid over brengen'', zegt financieel directeur Erik Vanderhaegen.

Hij benadrukt dat de gesprekken in een vroeg stadium zitten. ,,We zijn nog onze eigen dataroom in orde aan het brengen. Het kan nog enkele maanden - hopelijk niet vele maanden - duren tot de gesprekken succesvol afgerond kunnen worden.''

LSG maakt volgende week donderdag de resultaten over 2005 bekend. In de eerste helft van vorig jaar zorgde de CLD-divisie er in haar eentje voor dat de groepsomzet van LSG kon stijgen, met 3,1 procent. De omzet van de divisie groeide met 23,3 procent tot 43,9 miljoen euro, terwijl die van de andere divisie, de Heavy-Duty Laundry (HDLD), met 2,1 procent afnam tot 74,2 miljoen. De CLD-divisie was in die periode goed voor 38,7 procent van de omzet.

Volgens LSG vertegenwoordigt de divisie voor lichte wasmachines ongeveer de helft van het operationeel resultaat. LSG is in de sector wereldwijd de nummer drie of vier, afhankelijk van de markt, zegt Vanderhaegen. ,,Er worden alternatieve scenario's uitgewerkt voor de overblijvende activiteiten. In de HDLD-markt, waar we de nummer één wereldwijd zijn, zit zeker nog voldoende potentieel. De markt wordt trouwens gekenmerkt door minder concurrentie.'' Verschillende partijen contacteerden de laatste maanden het bedrijf, voor mogelijke investeringen in de vennootschap of in één van haar activiteiten.