Philippe Delusinne, gedelegeerd bestuurder van RTL-TVi, overweegt om gsm-operator te worden.

,,Dit heeft in Frankrijk zeer veel succes gekend en we denken er serieus over na'', zegt Delusinne als bevestiging van een bericht in de krant Le Soir . Zo werd de Franse zender M6 vorig jaar een virtuele gsm-operator in samenwerking met France Telecom-filiaal Orange. Een virtuele operator beschikt zelf niet over een netwerk maar biedt mobiele telefonie aan via een overeenkomst met een bestaande operator.

Recent zei Proximus nog dat het een samenwerking met een virtuele operator niet uitsluit, op voorwaarde dat dit helpt het marktaandeel te verstevigen. In ons land is vooral Base sterk actief in de samenwerking met virtuele operatoren.

Door operator te worden kan RTL-TVi gemakkelijker op de kar springen van mobiele televisie. TV kijken op je gsm of een ander zaktoestel is een van de grote beloftes van de telecom- en mediasector voor de komende jaren. In Vlaanderen slaan alvast enkele telecombedrijven de handen in elkaar om de mogelijkheden te onderzoeken van mobiele televisie in Vlaanderen. Het gaat om de telecomoperatoren Telenet, Belgacom en Proximus, de openbare omroep VRT en de infrastructuurbedrijven Siemens, Option en Scientific Atlanta.

Proximus biedt in ons land al 21 tv-zenders aan via zijn 3G-hogesnelheidsnetwerk. In het zenderpakket zitten nu 21 tv-zenders. In de loop van dit jaar moeten dat er ongeveer 30 worden. Van de bekende landelijke zenders biedt Proximus nu al VTM en RTL-TVI aan.

(nna)