BRUSSEL. De brouwerij Roman, Janssen Pharmaceutica, Tyco Electronics, SN Brussels Airlines en de Limburgse schoenenmaker Ambiorix waren de grote publiekstrekkers tijdens de vijftiende uitgave van de Open Bedrijvendag in Vlaanderen. Volgens de organisator Yves Lejaeghere kwamen in de vijf Vlaamse provincies 843.000 bezoekers af op de grootschalige opendeurdag. Dat is een recordaantal. Hij omschreef het zelfs als een stormloop.

Met Brussel en Wallonië erbij steeg het totale bezoekersaantal tot 1,5 miljoen.

347 ondernemingen in Vlaanderen waren gisteren toegankelijk voor het grote publiek. Per provincie liep de provincie Antwerpen met 209.000 bezoekers voorop. De geneesmiddelenontwikkelaar en -producent Janssen Pharmaceutica uit Beerse was met 15.000 bezoekers het bedrijf dat het meeste volk over de vloer kreeg. De stad Antwerpen ontving ook wel 15.000 bezoekers, maar dat aantal was een optelsom van verschillende locaties. In de provincie Oost-Vlaanderen werden 200.000 bezoekers geteld en in West-Vlaanderen 197.000.

Een opgemerkte publieksmagneet in Vlaanderen was de Limburgse ambachtelijke schoenenmaker Ambiorix. Het bedrijf uit Tongeren kreeg 12.000 bezoekers over de vloer.

Ook in Brussel en Wallonië gingen de bedrijfsdeuren open. Brussel telde 38.000 bezoekers in 40 bedrijven. In de hoofdstad kende de brandweer de grootste toeloop met 2.000 bezoekers. In Wallonië werden 605.000 mensen in 181 bedrijven geteld. Daar was de logistieke groep TNT in Bierset de topper met 4.500 bezoekers.

Volgens Yves Lejaeghere is het de bedoeling om de volgende jaren te groeien naar zo'n 500 deelnemende bedrijven in Vlaanderen alleen.

(pse)

www.openbedrijvendag.be

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig