LIMA - Bewoners van een dorp in de hooglanden van Peru hebben hun burgemeester uit zijn huis gesleept en doodgeslagen nadat de man had geweigerd af te treden. Later viel een bende het plaatselijke politiebureau aan.

Een van de belaagde politieagenten zei op de radio dat een duizendtal oproerkraaiers molotovcocktails naar het bureau gooiden en dat de vijftig agenten, van wie sommigen gewond waren, bijna geen traangas meer hadden. Even later werd de telefoonverbinding met het politiebureau verbroken. Radioverslaggevers die probeerden het dorp Ilave binnen te komen, werden door de opstandelingen teruggestuurd.

De afgelopen week hebben ongeveer tienduizend mensen, voornamelijk Aymara-indianen uit omringende dorpen, gedemonstreerd voor het aftreden van burgemeester Cirilo Fernando Robles omdat hij corrupt zou zijn en zijn verkiezingsbeloften niet is nagekomen. Volgens het parlementslid dat de regio in het Congres vertegenwoordigt, Gustavo Pacheco, hebben de opstandelingen negentien gemeenteambtenaren in handen en is er volgens nog onbevestigde berichten een tweede dode gevallen.