-  DUROBOR. Staking tegen onzekerheid.
-  TER BEKE. Uitspraak in handel met voorkennis op 27 januari.
-  KBC ASSET MANAGEMENT. Gesprekken met Chinese partners.
-  NORBORD. Voorakkoord over continuproductie.
-  TECHSPACE AERO. Contract van 700 miljoen euro.

DUROBOR. Staking tegen onzekerheid.

Zo'n 450 werknemers van het holglasbedrijf Durobor uit Zinnik zijn gisteren in staking gegaan. Met hun actie protesteren ze tegen de aanhoudende onzekerheid binnen het bedrijf. De staking is een initiatief van het gemeenschappelijk vakbondsfront en zal volgens de vakbondsvertegenwoordigers ,,tot de finish'' worden gevoerd.

(belga)

TER BEKE. Uitspraak in handel met voorkennis op 27 januari.

Het hof van beroep in Gent velt op 27 januari zijn arrest in de zaak van handel met voorkennis bij de vleeswarengroep Ter Beke. Op het verdachtenbankje zitten Ronald Everaert, Jean-Marie Verdonck en Edith De Baedts. Het betreft transacties die ze in 1996 deden in het aandeel Ter Beke. Het hof van beroep moet oordelen of de oude Belgische wetgeving inzake handel met voorkennis van kracht is.

KBC ASSET MANAGEMENT. Gesprekken met Chinese partners.

KBC Asset Management spreekt met Chinese financiële instellingen over de oprichting van joint ventures om de markt van 12.400 miljard yuan spaargelden aan te boren. KBC Asset Management opende gisteren een kantoor in Sjanghai. Sinds 11 december mogen buitenlandse investeerders 49 procent van fondsbeheerders bezitten. Daarvoor lag de grens op 33 procent, maar die is opgetrokken in het kader van het Chinese lidmaatschap van de Wereldhandelsorganisatie. Eind 2006 wordt de grens opgetrokken naar 51 procent.

(bloomberg)

NORBORD. Voorakkoord over continuproductie.

Directie en vakbonden van de Genkse producent van spaanderplaten Norbord, het vroegere Agglo, hebben gisteren ontwerp-CAO bereikt over de invoering van een volcontinu productiesysteem. Het ontwerpakkoord zal begin volgende week aan de vakbondsmilitanten voorgelegd worden.

(belga)

TECHSPACE AERO. Contract van 700 miljoen euro.

Het Luikse bedrijf Techspace Aero heeft afgelopen vrijdag een contract getekend van bijna 700 miljoen euro met de Amerikaanse producent van vliegtuiguitrusting General Electric. Het gaat om het ontwerp, de ontwikkeling en productie van onderdelen van de Genx-vliegtuigmotor (General Electric next generation).

(belga)