ANTWERPEN - Elke Clijsters is in de eerste ronde van de Diamond Games uitgeschakeld. Er komt dus geen wedstrijd tegen haar zus Kim in de tweede ronde. Elke Clijsters verdedigde zich moedig tegen de Spaanse Arantxa Parra, maar ze verloor uiteindelijk met 6-3, 6-2. Dat was niet onverwacht, want Parra (WTA-64) staat 426 plaatsen hoger dan Clijsters (WTA-490), die met een wildcard mocht deelnemen.

Het 19-jarige zusje van Kim begon nochtans aardig aan de partij. Ze won drie keer vlot haar opslagspel, net als haar ranke tegenstandster, die als lucky loser uit de kwalificaties werd opgevist. Beide speelsters gingen graag de rally aan, vooral Parra beperkte zich vaak tot verdedigen en liet Clijsters de fouten maken. Eenmaal onder druk bleek de Spaanse echter ook kwetsbaar, maar Clijsters profiteerde daar te weinig van. Bij 3-3 dwong de Belgische twee breakpunten af, maar een ace en een bal ver buiten later waren die weg. Parra kwam op 4-3 en kreeg in het achtste game eveneens twee breakpunten. Zij benutte het tweede wel (5-3). Ook haar tweede setpunt was het goede: 6-3 in 29 minuten.

In de tweede set maakte Clijsters, die dit jaar door allerhande blessures nog maar toe is aan haar tweede tornooi, veel directe fouten. Parra liep uit tot 4-0 en 5-2. Het laatste spelletje was nog het spannendst. Elke werkte twee matchpunten weg, miste zelf twee breakpunten, en moest zich bij het derde toch gewonnen geven: 6-2 in 28 minuten.

Elke Clijsters speelde al één keer eerder tegen de Spaanse, in 2001 in Koksijde (ITF) op gravel. Ook toen verloor ze, met 6-4, 6-1 in de tweede ronde. Zus Kim kan echter woensdagnamiddag revanche nemen. Dan neemt zij het op tegen de 21-jarige Parra. Elke zelf kan vanavond al samen met Kim de nederlaag uitwissen met een succes in de eerste ronde van het dubbelspel. Het onuitgegeven zusterpaar neemt het op tegen de Tunesische Selima Sfar en de Nederlandse Caroline Vis.