WOLFSBURG De verkoop van Volkswagen Golf lijkt weer op koers te komen. Volgens een bericht in de Financial Times Deutschland is de vraag naar het laatste Golf-model sterk toegenomen sinds er een belangrijke korting (van 8 procent) wordt verleend. De vraag zou de laatste twee weken zijn toegenomen van zo'n 350 tot 650 bestellingen per dag.
Het gaat om Duitse cijfers. Bij D'Ieteren, die in België instaat voor de verkoop van Volkswagen, luidt het dat er geen sprake is van een crisis.

De nieuwe Golf werd in oktober vorig jaar op de markt gebracht. De eerste maanden bleek de verkoop tegen te vallen en als gevolg van technische problemen werd de productie in Duitsland teruggeschroefd. Afgelopen week raakte bekend dat alle fabrieken van Volkswagen in Europa één week zullen sluiten in de paasvakantie. Waarnemers zagen hier een bevestiging van de tegenvallende verkoopcijfers. De Golf is het populairste model van de Duitse autofabrikant.

Morgen komt Volkswagen met jaarresultaten voor 2003. Die zouden negatief beïnvloed zijn door de dure euro. Analisten schatten dat de bedrijfswinst zou halveren. Het dividend zou van 1,3 naar 1 euro per aandeel worden teruggebracht.