ANTWERPEN - Twee reekshoofden kwamen tot nu al in actie op de Diamond Games, en allebei liggen ze eruit. Deze namiddag stuurde de Tsjechische kwalificatiespeelster Klara Koukalova (WTA-100) de Spaanse Magui Serna (WTA-23), het tiende reekshoofd, al naar huis. De 21-jarige Koukalova haalde het in Antwerpen in twee sets: (6-4, 6-2). Eerder op de dag had de Kroatische Karolina Sprem (WTA-45) haar het goede voorbeeld gegeven tegen de als zevende geplaatste Anna Smashnova-Pistolesi (6-1, 7-5).
Smashnova-Pistolesi, twintigste van de wereld, moest in de eerste ronde het onderspit delven tegen de 19-jarige Sprem, het nummer 45 van de wereld. In de eerste set liet Sprem haar acht jaar oudere tegenstandster alle hoeken van de court zien. In de tweede ging het meer gelijk op, maar na 1 uur en 11 minuten stond het verdict op het bord: 6-1, 7-5.

Het was het derde duel tussen de twee meisjes, die voor het eerst in de Scheldestad speelden. Sprem won voor de tweede keer.

In de tweede ronde moet Koukalova het opnemen tegen de Russin Dinara Safina (WTA-31), die maandag de Duitse Anca Barna (WTA-51) wipte met 6-4, 6-4. Sprem speelt tegen de Zimbabwaanse Cara Black (WTA-48), die een andere Tsjechische kwalificatiespeelster, Zuzana Ondraskova (WTA-90), elimineerde met 6-4, 4-6, 6-3.

Henin tegen Chladkova

Justine Henin-Hardenne speelt donderdag in de tweede ronde tegen de Tsjechische Denisa Chladkova, het nummer 56 van de wereld. De 25-jarige Chladkova gunde deze morgen de twee jaar oudere Zwitserse Emmanuelle Gagliardi (WTA-58) geen enkel spelletje. In 45 minuten werd het 6-0, 6-0. Chladkova was op alle vlakken beter dan haar tegenstandster, die weinig beweeglijk was, veel fouten maakte en snel in de verdediging werd gedrongen. De Tsjechische sloeg hard en hield de bal laag, ze pakte uit met aanvallend tennis en zocht goed de hoeken op.

Henin, 's werelds nummer één en eerste reekshoofd in Antwerpen, is vrij in de eerste ronde.