NEW DELHI - De vermoedelijke moordenaar van Phoolan Devi, de Indiase ,,bandietenkoningin'', is uit de gevangenis ontsnapt. Sher Singh Rana, die vastgehouden werd in de zwaar beveiligde Tihar-gevangenis in New Delhi, kon ontsnappen toen hij naar de rechtbank werd gevoerd, meldt een plaatselijke televisiezender. Het is niet uitgesloten dat de ontsnapping werd opgezet met de hulp van valse agenten.

Singh Rana, alias Pankaj Singh, werd in 2001 gearresteerd, kort na de moord op voormalige bendeleidster en toenmalig parlementslid Phoolan Devi 2001. Volgens de politie heeft Sher Singh Rana toegegeven dat hij Devi heeft doodgeschoten om de moord op 22 mannen te wreken.

Devi werd op jonge leeftijd uitgehuwelijkt. Ze werd ontvoerd en was diverse keren slachtoffer van groepsverkrachtingen door leden van een hogere kaste. Uiteindelijk werd ze leidster van een bandietenbende en nam ze wraak op haar verkrachters. Behalve haar vroegere echtgenoot, doodde ze in 1981 op Valentijnsdag 22 andere belagers. In 1983 gaf ze zich vrijwillig over. Na een gevangenisstraf van elf jaar, kwam ze in 1994 vrij.