-  Buy. Deceuninck Plastics
-  Sell. BrantanoBuy. Deceuninck Plastics

KBC Securities houdt Deceuninck (23,08 euro) op opbouwen met een koersdoel van 25 euro nadat het bedrijf een omzet- en winstwaarschuwing heeft gegeven voor het lopende boekjaar 2006. De resultaten herstelden minder dan het bedrijf verwachtte en Deceuninck zal het jaar zelfs met rode cijfers afsluiten. Dat komt door de combinatie van sterk gestegen pvc-prijzen en een sterk dalende vraag op de Amerikaanse huizenmarkt. Maar KBC merkt op dat Deceuninck de jongste maanden de hogere pvc-prijzen meer kan doorrekenen. Bovendien dalen de grondstoffenprijzen voor pvc, wat een aanloop kan zijn naar lagere pvc-prijzen. Nog lagere koersen voor het Deceuninck-aandeel lijken KBC Securities dan ook een goed instapmoment.

Sell. Brantano

KBC Securities vindt dat Brantano de verkoop en het terughuren van 19 van zijn Belgische winkels tegen aantrekkelijke voorwaarden heeft uitgevoerd. Daarom verhoogt de analiste Nathalie Sierens het koersdoel voor Brantano van 34 euro naar 37 euro. Maar het advies blijft afbouwen, vooral wegens de onzekere vooruitzichten wat betreft de activiteiten in het VK.

Brantano publiceert op 15 januari de omzet over het boekjaar 2006. KBC Securities verwacht een omzet van 298,5 miljoen euro, in lijn met de ,,omzetwaarschuwing'' van juli. Maar wegens het warme weer in de herfst is een nieuwe ontgoocheling niet uit te sluiten.