IN DE MARGE. De site van twee miljoen
Alex Tew Foto: rr
Ja, er zijn nog manieren om zonder veel moeite rijk te worden. De Britse student Alex Tew heeft dat al eens bewezen met zijn ,, one million dollar homepage '': een website waarop hij één miljoen pixels (beeldpunten) aan adverteerders verkocht voor één dollar per pixel. Tew slaagde in zijn opzet: zijn website verwierf een zekere cultstatus en trok duizenden bezoekers, wat adverteerders overtuigde om te betalen om hun (aanklikbare) reclameboodschap erop te zetten.

Het project van Tew was zo geniaal in zijn eenvoud dat tientallen copycats geprobeerd hebben om het nog eens over te doen. Zonder veel succes.

Nu heeft Alex Tew zelf de opvolger gelanceerd van zijn miljoendollar-site: Pixelotto. Ook hier moeten de adverteerders per pixel betalen, maar dan wel twee dollar in plaats van één. Het nieuwe is dat bezoekers van de site die op een van de advertenties klikken, zich kunnen registreren voor een loterij waarin ze kans maken om een miljoen dollar te winnen. Het geld in die lottopot is afkomstig van - u raadt het al - de inkomsten die Tew van zijn adverteerders krijgt.

Het mooie van de constructie is dat de loterij bezoekers aantrekt, en dat die bezoekers op hun beurt weer adverteerders aantrekken.

Als de Brit in zijn opzet slaagt, zal hij er zelf opnieuw een miljoen dollar aan overhouden.

(wdp)

www.pixelotto.com

www.milliondollarhomepage.com