IN DE KIJKER. Dossogne wordt hoofd zakenbankieren Fortis
De 35-jarige Sébastien Dossogne volgt Max Jadot op als hoofd corporate finance bij Fortis.

Dossogne volgt Jadot op vanaf 1 januari. De beslissing werd recentelijk intern meegedeeld. Sébastien Dossogne rondde vorige week nog de intrede af van het buy-out-fonds van Industri Kapital in de groep Magotteaux. Dat paste in de stabilisering van het aandeelhouderschap van deze Waalse groep alsook in de financiële versterking. Hij werkte onlangs ook aan de desinvestering van de automotive-tak van Recticel, een nog niet afgeronde transactie.

Dossogne, die in 1994 met grootste onderscheiding afstudeerde als burgerlijk ingenieur elektromechanica aan de universiteit van Luik, startte destijds als universitair stagiair bij de toenmalige G-Bank, die is opgegaan in Fortis.

Dossogne was al sinds de zomer van 2003 executive director corporate finance & capital markets bij Fortis. Hij had er toegang tot een team van een tiental medewerkers. Dat worden er straks een veertigtal. Personen die hem bij transacties meegemaakt hebben, omschrijven hem als intelligent en een goed onderhandelaar.

Bij Fortis was hij opgenomen in programma's voor de high potentials , zoals het Fortis leadership for growth program . Hij volgde aan het Cedep (Insead) een general management -programma en daarvoor programma's in verband met management en creatief leiderschap aan het IMD en het CCL.

Hij treedt bij Fortis nu in de voetsporen van personen als Eric De Keuleneer, Francis Vanderhoydonck en meer recentelijk Max Jadot. Die laatste heeft zoals bekend zelf bij Fortis een andere uitdaging gevraagd en wordt verantwoordelijk voor Fortis Bank in Frankrijk.

Verwacht wordt dat onder Dossogne de buitenlandse aanwezigheid van Fortis meer uitgespeeld zal worden.