Bart Moeyaert krijgt Zilveren Griffel voor 'De Schepping'
AMSTERDAM - De Vlaamse jeugdschrijver Bart Moeyaert krijgt een Zilveren Griffel voor zijn boek 'De Schepping'. De hoofdprijs, de Gouden Griffel 2004, gaat naar Hans Hagen voor zijn kinderboek 'De dans van de drummer'.

Volgens de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is 'De dans van de drummer' het mooiste Nederlandse kinderboek. Dat liet de organisatie vandaag weten. Hagen krijgt ook een Zilveren Griffel voor zijn boek 'Zwaantje en Lolly Londen'. De schrijver van kinderboeken ontving in voorgaande jaren al drie Zilveren Griffels. De prijzen worden vlak voor de vijftigste kinderboekenweek op zondag 26 september uitgereikt.

Niet alleen Moeyaert, maar ook Imme Dros (Het mooiste boek van de wereld), Edward van de Vendel (Superguppie), Cornelia Funke (De dievenbende van Scipio), Bas van Lier (Het zeeboek) en Bibi Dumon Tak (Camera loopt...actie!) kregen een Zilveren Griffel.

De prijs voor de mooiste illustraties, het Gouden Penseel, gaat dit jaar naar Jan Jutte voor zijn werk in het boek 'Een muts voor de maan'. De tekenaar ontving al eerder twee Gouden Penselen van de stichting CPNB. De Zilveren Penselen zijn dit jaar voor Wolf Erlbruch (De schepping) en Isabella Vandenabeele (Rood Rood Roodkapje).