REDMOND (bloomberg, reuters) - Bill Gates, de voorzitter van Microsoft, meent dat er opnieuw sprake is van een ,,zeepbel'' in de internetsector - of toch een minizeepbelletje.

,,We zitten in een minizeepbel-tijdperk, in de zin dat mensen veel verwachten van de waardering van internetbedrijven'' zei hij op een conferentie voor adverteerders op MSN. ,,Maar er zijn nu ook sterke bedrijven, die de zaken juist aanpakken'', zei hij.

Gates preciseerde niet welke bedrijven volgens hem overgewaardeerd zijn en welke niet. Hij zei wel dat bedrijven zoals Yahoo, eBay en Amazon.com nu voldoende kritische massa opgebouwd hebben, en de komende jaren zullen blijven innoveren.

De stichter van Microsoft voorspelde ook dat de grenzen tussen de internetbedrijven almaar vager zullen worden, en dat ,,gezonde onderlinge concurrentie'' zal toenemen naarmate ze rijper worden.

De koersen van Yahoo, eBay en Amazon zijn, sinds het dieptepunt van eind maart, begin april vorig jaar, fors de hoogte ingegaan. De waarde van Yahoo is meer dan verdubbeld, terwijl eBay 58 procent en Amazon 73 procent duurder geworden zijn. De aandelen van Microsoft daarentegen staan slechts 6 procent hoger dan bij hun dieptepunt in juni.